Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44

Zajedničkim snagama u berbi maslina

26 Listopad 2012

Više od 15 stabala maslina iz maslinika Centra Juraj Bonači obrano je 25.10.2012. u zajedničkoj akciji udruge maslinara „Lotnjak“ iz Klisa s korisnicima Centra Juraj Bonači - DC Firule. Volonteri su zajedno s korisnicima Centra Juraj Bonači brali masline i uređivali okoliš oko maslinika Centra Juraj Bonači.

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači raspolaže s velikom površinom vrta, a 1992./93. planski je organizirano uređenje vrta i sadnja maslinika. Danas, 20 godina poslije, COO Juraj Bonači diči se s više od 100 maslina u svom masliniku. Djelatnici i učenici Centra marljivo njeguju masline tijekom cijele godine, no najveselije je upravo u doba berbe. Zajedno smo proveli sunčano poslijepodne na svježem zraku uz vesele zvuke pjesme.

Prošle je godine ubrano 650 kg maslina i napravljeno 105 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja. COO Juraj Bonači ulje flašira, prodaje ili daruje kao simbolični podsjetnik na rad i ljubav prema maslini koju gaji svaki učenik i djelatnik Centra, a od maslina korisnici izrađuju i ekološki sapun. Nastavak akcije planiran je za sljedeći tjedan kada će se ostatak maslina pobrati uz pomoć strojeva.

Volonterski centar Split ponosan je na svoje sudjelovanje u akciji. Ljubav prema maslini, pjesmi i druženju bila je gotovo zarazna i nadamo se još mnoštvu sličnih akcija!

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Zajedničkim snagama u berbi maslina