Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

"Malo drugačiji volonteri"

03 Lipanj 2016

„Malo drugačiji volonteri“ - tako su sami sebe predstavili i nisu pogriješili. Uistinu su topli, dragi srdačni, veseli. Kako je došlo do njihovog volontiranja objasnila je voditeljica grupe volontera iz Centra Juraj Bonači - područnog odjeljenja Sinj, Jasenka Pleadin Raić.

Prateći sve ono što se događa oko nas naši korisnici su donijeli odluku da svojim radom i svojim angažmanom pomognu u nekakvim aktivnostima, tako smo zajedno s Udrugom Srma počeli volontirati i ostvarivati neke od naših ciljeva. Naše prve aktivnosti bile su vezane za pomoć u kući kada smo pomogli nekoliko obitelji na način da smo počistili kuću, oprali kolica, pomeli dvorište i sve ono što su naši korisnici mogli napraviti. Zadnja akcija nam je bila sakupljanje hrane za socijalnu samoposlugu Grada Sinja, gdje je četvero naših korisnika od 9,oo-11,oo sati prikupljalo priloge po prodajnim centrima, a ostalih troje su lobirali kod naših znanaca i govorili :“ Idite tamo, kupite nešto“. Volonterski rad im daje nekakav osjećaj da i oni mogu doprinijeti ovoj zajednici jer vidimo da su na svakom koraku limitirani. Kroz ovo volontiranje imaju jednu samopotvrdu u segmentu da i oni doprinose na svoj način boljem i kvalitetnijem životu u našoj zajednici.

Oni bi željeli što češće volontirati, ali je većina njih iz okolnih mjesta i problem nam je s prijevozom. Korisnici koji žive bliže gradu češće bi se odazivali na takve akcije i stojimo na raspolaganju za volontiranje svima koji nas pozovu kada je nekakav događaj. Sami ne možemo nešto organizirati jer nemamo dovoljno snage pa se oslanjamo na Srmu, UTIS i druge organizacije. Kada smo razgovarali o tome kako bi tko želio doprinijeti u tim volonterskim akcijama bilo je različitih odgovora: Robert i Marina su rekli da bi oni htjeli pričati, igrati „Čovječe, ne ljuti se“ i neke druge društvene igre; Marina bi nešto i radila na kompjuteru; Stipe zna krasno očistiti kuću, pomesti, zna animirati naše građane; Nena je naša „vridnica“ koja je spremna i za motiku i za lopatu i za neke radove u vrtu; Miro isto tako voli raditi u vrtu, a najviše voli kositi travu; Ivan također voli takve aktivnosti, a Toma nam je za one radove koji se odnose na uređenje kuće ili stana. To je vrijedna grupa koja bi rado pomagala svima.
CJELOKUPAN ČLANAK možete pročitati na stranicama Udruge Srma-Sinj

Najnovije