Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Inkluzivno volontiranje u sportu

19 Svibanj 2016
Inkluzivno volontiranje u sportu Greg Hamilton/Flickr

Velika Britanija pokrivena je mrežom od 45 partnerskih organizacija koje otvaraju mogućnosti za sve članove društva da se bave nekim oblikom sporta ili rekreacije.

Jedna od takvih organizacija je i Northamptonshire Sport (NS) koja povezuje dionike vezane za sport u regiji Northamptonshire. Svojim raznovrsnim aktivnostima žele omogućiti svim građanima bavljenje sportom, rekreacijom ili općenito, fizičkom aktivnošću. Posebnu pozornost obraćaju na inkluzivnost i sigurnost svih sportskih aktivnosti. Organizacija se sponzorira iz lutrijskih sredstava a radi u prostorijama Savjeta Regije Northamptonshire.
Northamptonshire Sport upravo započinje s izvođenjem projekta IMPACT – Inclusive Volunteering in Sport. IMPACT je jednogodišnji projekt tokom kojeg će se provesti edukacija članova 40-tak sportskih klubova u regiji u smislu lakšeg uključivanja osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti, ali i rad u klubovima.
Također se želi animirati veći broj osoba s inavliditetom na volontiranje u sportskim klubovima, pa su mjesec lipanj proglasili mjesecom inkluzivnog volontiranja.
Više o projektu pročitajte OVDJE 

Najnovije