Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

O socijalnoj inkluziji djece i mladih s teškoćama u Šibeniku i okolici

21 Ožujak 2016
O socijalnoj inkluziji djece i mladih s teškoćama u Šibeniku i okolici http://inkluzija-sibenik.hr/

Centar za socijalnu inkluziju (Inkluzija Šibenik) je udruga osnovana radi pružanja, poticanja i podržavanja procesa uključivanja djece i mladih s teškoćama u prirodnu društvenu sredinu.

Inkluziju shvaćaju kao pravo na ravnopravan i aktivan život u zajednici. Ona znači da osobe s teškoćama trebaju biti punopravni članovi zajednice, uključeni u zajednicu, uz podršku zajednice.
Jedan od radnih programa udruge je i Zapošljavanje uz podršku. To podrazumijeva plaćeni rad pri čemu osoba s intelektualnim teškoćama radi u redovnoj radnoj sredini i dobija podršku u skladu sa svojim potrebama.
U početku podršku pruža radni asistent, a s vremenom se podrška postepeno smanjuje te jedan od suradnika preuzima ulogu asistenta. Za osobe s intelektualnim teškoćama pronalaženje radnih mjesta u zajednici je važan aspekt socialne integracije.
Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.
Brošura o zapošljavanju osoba s teškoćama 'Svatko može uspjeti uz pravu podršku' objavljena je u sklopu projekta 'Facilitiranje zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama kroz klubove za zapošljavanje u Šibensko-kninskoj županiji'.
Brošuru možete pročitati OVDJE.

Udruga je izdala i druge zanimljive publikacije koje možete pronaći OVDJE.

Najnovije