Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Volunteers of Pennsylvania-zapošljavanje

08 Ožujak 2016
Volunteers of Pennsylvania-zapošljavanje www.voapa.org

Volunteers of America je krovna volonterska organizacija Sjedinjenih američkih država koja djeluje od 1896., a njena podružnica u državi Pennsylvania provodi dva vrlo učinkovita programa za zapošljavanje osoba s poteškoćama.

Pittsburgh Disability Employment Project for Freedom je zanimljiv jer se oslanja na suradnju s poslovnim sektorom, a edukacija se osmišljava obrnutim smjerom od klasičnog. Naime, razvijena baza suradničkih poslovnih subjekata daje podatke o njihovim potrebama za radnom snagom temeljem kojih se kreiraju programi edukacije koje pohađaju osobe s poteškoćama. Oni koji uspješno završe edukaciju imaju veliku šansu za zapošljavanje, a često uspijevaju i dugotrajno zadržati taj posao.
Working Order Incubator – Pittsburgh je zamišljen kao pomoć u učenju i razvoju vještina koje pomažu kod samozapošljavanja. Osim samozapošljavanja, neki polaznici koriste naučene vještine kroz volontiranje i povremene poslove koji ih kasnije dovode do punog zaposlenja.
Vrlo dug i raznovrstan popis zanimanja koje nude osobe iz programa Working Order nalazi se OVDJE. Može služiti kao izvor ideja za one koji osmišljavaju programe edukacije i osposobljavanja osoba s poteškoćama, a očito je da se edukatori trude prilagoditi edukaciju mogućnostima i talentima svakog pojedinca.
I opet se može uočiti kao temelj svih uspješnih programa leži u usmjerenosti na mogućnosti ljudi, a ne na njihove poteškoće.

Najnovije