Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

ANED - Academic Network of European Disability experts

25 Veljača 2016
ANED - Academic Network of European Disability experts disability-europe.net

Europsku mrežu akademskih stručnjaka iz područja invaliditeta osnovala je Europska komisija u prosincu 2007. Čime se bavi?

Stručni dio mreže predvodi Sveučilište u Leedsu, a čine je stručnjaci iz 34 europske zemlje. Njihov je zadatak da u suradnji s nadležnom jedinicom Europske komisije razvijaju politike vezane za osobe s invaliditetom. Rad ANED-a temelji se na znanju stručnjaka u postojećim istraživačkim centrima, izvještajima stručnjaka iz pojedinih zemalja, te povezivanju s odgovarajućim mrežama koje se bave razvojem politika u području invaliditeta.
Filozofija i ciljevi ANED-a suglasni su s Europskom strategijom o invaliditetu koja se zalaže za potpuno uključivanje u društvo i jednake prilike za osobe s invaliditetom.
Javna rasprava o srednjoročnoj reviziji Europske strategije (2010.-2020.), u koju se možete uključiti putem interneta do 18. 3.2016., dostupna je OVDJE.
Jedno od 8 glavnih područja aktivnosti definiranih u strategiji vezano je uz zapošljavanje osoba s invaliditetom.
ANED je također odvojio posebnu kategoriju na svojim web stranicama vezanu za zapošljavanje. Svi zainteresirani mogu je pronaći OVDJE.

Najnovije