Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

U Puli potpisana Povelja za socijalnu inkluziju

15 Prosinac 2015
U Puli potpisana Povelja za socijalnu inkluziju artstudio-pula

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, Jovana Prusac-Fabris iz Udruge Art studio, predstavnik UPAS-a Ozren Catela te još dvadeset predstavnika organizacija civilnog društva iz područja kulture, sporta, socijalne skrbi i drugih djelatnosti su 12. prosinca 2015. u Komunalnoj palači u Puli potpisali Povelju za inkluzivnu zajednicu, kojom iskazuju spremnost i namjeru da u svoje redovne aktivnosti uključuju osobe s invaliditetom kao volontere. 

"Potpisivanje ove Povelje jedna je od aktivnosti projekta kojom, mi kao supotpisnici, iskazujemo želju za uključivanjem volontera s invaliditetom u buduće aktivnosti svojih udruga", naglasila je Prusac-Fabris, voditeljica projekta "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti". 

Potpisivanjem Povelje, organizacije postaju dijelom Mreže za inkluzivnu zajednicu čiji je cilj umrežavanje organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici, poticanje razvoja volonterstva u organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama, pokretanje inkluzivnih aktivnosti, učenje na temelju primjera dobre prakse, jačanje međusektorske suradnje te doprinos većoj socijalnoj uključenosti kroz uključivanje osoba s invaliditetom u inkluzivne aktivnosti. Grad Pula svojim potpisom iskazuje podršku organizacijama civilnog društva u osnaživanju lokalne zajednice za inkluzivno volontiranje te kao projektni partner član je Mreže. 

Osnivanjem Mreže za inkluzivnu zajednicu realiziran je još jedan od ciljeva projekta kojega Grad Pula provodi u partnerstvu s Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio i Društvom sportske rekreacije UPAS-om. Projekt "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa 2007.-2013., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više informacija o potpisivanju Povelje možete dobiti OVDJE.

Izvor: artstudio-pula.hr

Najnovije