Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Projekti socijalne inkluzije u RH - Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti

14 Prosinac 2015
Projekti socijalne inkluzije u RH - Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti artstudio-pula

Projekt "Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti" provodi Udruga Art studio u partnerstvu s Gradom Pulom i Društvom sportske rekreacije Upas.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj projekta je osnažiti male organizacije civilnog društva u Puli i okolnim općinama za prijavu na Europski socijalni fond, osnažiti ih za upravljanje volonterima, zatim razvijati inovativne umjetničke i sportske volonterske programe za osobe s invaliditetom, organizirati inkluzivne manifestacije, formirati Mrežu za inkluzivnu zajednicu te promicati primjere dobre prakse i partnerstva. 

U sklopu projekta izrađen je i priručnik "Želim volontirati!".

"Priručnikom za inkluzivne aktivnosti nastoji se pomoći organizacijama civilnog društva i potaknuti ih na uključivanje osoba s invaliditetom kao volontere u svoje aktivnosti. Priručnik predstavlja inovativne inkluzivne metode projekta drugim organizacijama i javnosti. Priručnik dugoročno može biti vrijedan resurs za daljnji razvoj pozitivne prakse u organizacijama civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom i organizacijama koje provode aktivnosti za opću populaciju. Vjerujemo da ćemo uputama i primjerima djelovati na razvoj pozitivne prakse", rekla je Jovana Prusac - Fabris, voditeljica projekta i urednica priručnika.

Izvor:artstudio-pula.hr

Srodni sadržaj (po oznakama)

Najnovije