Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Projekti socijalne inkluzije u RH - Hear Me Out!

23 Studeni 2015
www.hearmeout-zadar.com www.hearmeout-zadar.com www.hearmeout-zadar.com

Specifični cilj projekta je osnažiti osobe oštećena sluha i njihove obitelji kako bi se potaknula njihova socijalna uključenost i zapošljivost.

 

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s Udrugom osoba oštećena sluha Zadar, Zadarskom županijom i Zavodom za javno zdravstvo Zadar, počela je u ožujku 2015. godine s provedbom projekta „Hear me out – Podizanje razine svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom“. Projekt će trajati 16 mjeseci, odnosno do srpnja 2016. godine.

Ovaj projekt, čija  je ukupna vrijednost iznosi 96.316,48 Eura sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.” s 80,43 %  sredstava. Ostatak sufinanciraju Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zadarska županija i Zavod za javno zdravstvo Zadar.

U sklopu projekta izradit će se baza podataka o osobama oštećena sluha, a radi dubljeg uvida i dobivanja detaljnijih informacija organizirat će se fokusne grupe. Zaposlena je i psihologinja koja će naučiti znakovni jezik kako bi mogla bez nazočnosti tumača provoditi individualno i obiteljsko savjetovanje. Osnovnu edukaciju iz znakovnog jezika, osim psihologa, u Udruzi i Zavodu za javno zdravstvo završit će i socijalni radnik, djelatnik bolnice te savjetnik za zapošljavanje. Poznavanje osnova znakovnog jezika pomoći će zaposlenima, kao i gluhim i oglušenim osobama u prevladavanju komunikacijskih barijera pri traženju i pružanju određenih socijalnih i zdravstvenih usluga.

Kako bi se osobama oštećena sluha pružila podrška u traženju posla, održat će se i niz radionica na kojima će sudionici naučiti napisati životopis i molbu za posao, kako se predstaviti poslodavcu i gdje tražiti adekvatan posao. Također će ih se upoznati s trenutnim stanjem na tržištu rada, kao i s aktualnim mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje namijenjenima  osobama s invaliditetom.

Kako bi se predstavile vještine osoba oštećena sluha, organizirat će se manifestacija Dan na poslu. Nezaposlene osobe oštećena sluha koje iskažu interes za sudjelovanje u ovoj aktivnosti dobit će njima prilagođeno poslovno zaduženje u nekom od poduzeća na jedan radni dan.

Više informacija o projektu možete dobiti OVDJE

Najnovije