Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Primjeri iz UK: potpomognuto volontiranje i work shadowing

25 Kolovoz 2015
Primjeri iz UK: potpomognuto volontiranje i work shadowing volunteeringmatters.org.uk

Volunteering matters je neprofitna udruga osnovana 1963. godine koja djeluje na području čitave Velike Britanije. Vizija udruge je društvo u kojemu svako može pridonijeti izgrađivanju snažne i inkluzivne zajednice. Udruga provodi 2 programa koja pomažu inkluziji i zapošljavanju osoba s poteškoćama…

 

Work shadowing je program u kojem osobe s parezama, smetnjama govora, autizmom te drugim fizičkim poteškoćama ili smetnjama učenja promatraju zaposlenike u njihovom radnom okruženju, uče od njih i istražuju je li taj posao odgovarajući za njih, ili što se može napraviti da to postane. Program se odvijao u organizacijama iz javnog sektora, prodaje, uslužnih djelatnosti, znanstvenim institucijama te raznim dobrotvornim organizacijama. Program je završilo nešto više od 100 mladih ljudi starosti od 16 do 25 godina nastojeći, između ostalog, i razbiti predrasude poslodavaca o zapošljavanju osoba s poteškoćama. Kao rezultat programa, čak 96 % učesnika izjavljuje da su ambiciozniji i sigurniji u pogledu izbora mogućeg zanimanja.

Potpomognuto volontiranje je program koji omogućuje osobama s poteškoćama da se lakše uključe u neki oblik volontiranja. Pri volontiranju im obično pomažu drugi volonteri, a sve se odvija u partnerstvu s lokalnim tvrtkama iz maloprodaje, vrtlarstva, održavanja imanja, uredskih poslova, te s bolnicama i azilima za životinje. 

Kako bi popravili izglede osoba s poteškoćama za zapošljavanje, Volunteering matters organizira tečajeve osnaživanja samostalnosti kao i različitih vještina: komunikacije i druženja, poštivanja dogovorenih rokova, samostalnog putovanja, održavanja vlastitog zdravlja i sigurnosti, te prve pomoći.

Više o programima organizacije Volunteering matters možete naći OVDJE

Najnovije