Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

O programu inkluzivnog volontiranja u Australiji

16 Lipanj 2015
www.volunteeringact.org.au www.volunteeringact.org.au www.volunteeringact.org.au

Program inkluzivnog volontiranja u Australiji omogućuje ranjivim skupinama društva volonterski angažman kojim se nastoji osnažiti njihova socijalna i ekonomska uloga u zajednici.

Kako bi inkluzija bila uspješna i zahvatila što više ranjivih skupina, potrebno je prethodno educirati volonterske i druge organizacije koje su spremne prihvatiti volontere s poteškoćama.

Zato se od 2012. u Australiji provodi organizirani program kroz koji se educiralo predstavnike organizacija iz brojnih područja: sporta i rekreacije, očuvanja okoliša, rada u zajednici i mnogih drugih. Socijalno isključene osobe su se kroz inkluzivno volontiranje naprosto preporodile i otkrile sposobnosti i talente kojih prije nisu bili ni svjesni, a istovremeno sve više organizacija otvara svoja vrata programu inkluzivnog volontiranja. 

Što program uključuje?

Inkluzivni volonterski program uključuje sustav preporuka, kao i mogućnost telefonskog razgovora ili izravnog sastanka između organizacije i osobe zainteresirane za program. Za vrijeme sastanka raspravlja se o znanjima i vještinama koje pojedinac može ponuditi organizaciji, ali i o mogućnostima koje organizacija može ponuditi zainteresiranim pojedincima sukladno njihovim kompetencijama. 

Program uključuje i pružanje tehničke i administrative pomoći, a to znači potpisivanje ugovora, informacije vezane uz transport te eventualno pokrivanje troškova puta i zadovoljavanje raznih drugih preduvjeta prije samog angažmana. Na kraju, kroz naknadnu evaluaciju provjerava se koliko je osoba zadovoljna organizacijom i obrnuto. 

 

Više informacija o australskom programu možete dobiti OVDJE

Najnovije