Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43
JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Poziv na sudjelovanje u projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije"

08 Svibanj 2015

Volonterski centar Osijek poziva osobe s invaliditetom i organizacije civilnoga društva na uključivanje u aktivnosti projekta "Volontiranje - prilika za nove kompetencije".

Volonterski centar Osijek započeo je provedbu projekta "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" u partnerstvu s volonterskim centrima iz Zagreba, Rijeke, Splita i Čakovca. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a njegov cilj je podržati socijalnu inkluziju i povećati zapošljivost osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj. Socijalna inkluzija podrazumijeva pravo svih ljudi da budu uvaženi kao vrijedni članovi zajednice te da imaju izbor sudjelovati u zajednici. Inkluzivno volontiranje predstavlja moćan alat za razvoj kompetencija u stvarnom radnom okruženju te za stvaranje pristupačnog i inkluzivnog ozračja koje omogućuje sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu u  potpunosti.

Osobama s invaliditetom, ovaj projekt pruža mogućnost stjecanja znanja i vještina iz područja menadžmenta i poduzetništva, mogućnost stjecanja profesionalnog iskustva, socijalnih vještina, širenje socijalne mreže te na taj način podiže njihovu zapošljivost. Neprofitne organizacije kroz ovaj projekt mogu razviti/poboljšati kapacitete za uključivanje osoba s invaliditetom u volonterske aktivnosti, razviti programe inkluzivnog volontiranja i poboljšati svoje sposobnosti kao potencijalni poslodavci osoba s invaliditetom. U lokalnim zajednicama podiže se svijest građana o sposobnostima i potencijalima osoba s invaliditetom kroz volontiranje.

Ovim putem pozivamo Vas, kao i Vaše članove (osobe s invaliditetom) na sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Pozivi za potencijalne volontere i organizatore volontiranja nalaze se u prilogu, kao i prijavnice koje je potrebno dostaviti popunjene najkasnije do petka, 29. svibnja 2015. na navedene kontakte u prijavnicama.

 

POZIV ORGANIZACIJAMA

POZIV OSOBAMA S INVALIDITETOM

 

Ulaganje u budućnost

   

Europska unija        www.strukturnifondovi.hr

Najnovije