Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Školsko volontiranje

Volonterski klubovi u školama

 
 

I. Srednja informatička škola s pravom javnosti

Kao nagovještaj osnivanja volonterskog kluba i povodom Dana volontera, odlučili smo obilježiti volonterski tjedan. Polijepili smo plakate i u svakom razredu održali kratko uvodno predavanje o volontiranju. Željeli smo vidjeti koliko su učenici upoznati s volontiranjem i jesu li imali volonterska iskustva. Objasnili smo učenicima što je volontiranje, etički kodeks volontera te ih uputili na stranice VCZ-a. Službeno smo najavili osnivanje kluba te predstavili ambasadora volontera u školi. Također smo najavili posjet učenica IX. gimnazije.

Na Dan volontera su nas posjetile učenice IX. gimnazije koje su predstavile rad volonterskog kluba njihove škole. Učenici naše škole su se jako iznenadili svim aktivnostima kojim se klub bavi kao i akcijama koje su odradili. Budući da mi tek planiramo osnovati volonterski klub, aktivnosti i način rada Kluba IX. gimnazije nam svakako služi kao uzor i nastojat ćemo biti jednako učinkoviti u našem volonterskom radu. Nakon prezentacije su učenici naše škole postavljali pitanja o volontiranju i radu učenica i kluba IX gimnazije. Poslije svega smo učenice proveli kroz školu te se svi podružili uz čaj, a iz svega se izrodila želja za zajedničkom suradnjom.
Humanitarna akcija „Noina arka“
Prikupljali smo novčane donacije te pokrivače za pse u Noinoj arci, zbog toga smo u školi napravili volonterski kutak te su učenici sami  mogli materijalne donacije odložiti u kutiju. Napravili smo i male plakate kao najavu akcije i cijelu akciju promovirali na roditeljskim sastancima. Za prikupljeni novac smo kupili hranu za pse te ju zajedno s učenicima odnijeli u Udrugu. Učenici su imali priliku hraniti pse te ih fotografirati, objaviti na svom facebook profilu te im pokušati pronaći udomitelja. {fshare}

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Škole Volonterski klubovi I. Srednja informatička škola s pravom javnosti