Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Volonterska priča Martina

Volontirati obožavam! Najiskrenije i iz srca govorim.

Kolike samo prednosti donosi volontiranje! Zapravo, ne mogu se sjetiti niti jednog nedostatka volontiranja. Kao prvo, silan osjećaj korisnosti – ulažeš svoje slobodno vrijeme, ali za neki viši cilj. Pomažeš, doprinosiš, osjećaš se dijelom nečeg većeg i bitnijeg od sebe. Dobro radiš sebi, dobro radiš drugima.

Zatim, optimizam i dobar duh volontiranja koje nosiš sa sobom i preslikavaš ga na druge! Širiš krug poznanika, suradnika, u krajnjoj liniji, prijatelja. Drugim riječima, širiš svoju socijalnu mrežu. Podiže ti se samopouzdanje, osjećaš se korisnim članom društva.

Govorim čisto iz svog osobnog iskustva. Obiteljski smo ''nastrojeni'' na volontiranje, oduvijek. Kad živiš i odrastaš u manjem mjestu, volontiraš ''po defaultu''. I sasvim je logično da volontiranje, odnosno pomaganje drugima, doživljavaš kao prirodan slijed događaja. I nema potrebe stavljati to u neke društveno definirane okvire.

Volontiranje preko Smarta donijelo mi je samo korist. Upoznala sam puno novih ljudi, stekla znanja i vještine koje prije nisam imala. A najviše od svega, podignulo mi je samopouzdanje.

Ljudi, volontirajte! Ono što ćete time steći je neprocjenjivo!

 Martina Vranić, 29 godina

 

Srma

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Razno Volonterske priče Martina V.