Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Na valovima volonterstva

23 Studeni 2017

Kao partneri u projektu “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”, kojeg provodi Volonterski centar Zagreb, u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota (Udruga IKS), ACT grupom, Mrežom udruga Zagor te Domom za starije osobe Centar, radit ćemo zajednički na promociji volontiranja. Projekt odobren od strane Europske Unije, u potpunosti je financiran  iz Europskog socijalnog fonda i procijenjena mu je vrijednost 697.924,69 kn.

Kroz aktivnosti koje razvijaju organizatori volontera i volonteri, uz promociju volontiranja, jačat će se i svijest građana o volontiranju. Provodit će se okupljanje volontera iz područja regije središnje Hrvatske, koji surađuju s navedenim partnerskim volonterskim centrima iz Zagreba, Petrinje, Siska, Zaboka i Čakovca. Kako bi se ojačala infrastruktura za sustavan i održiv razvoj volontiranja u regiji središnje Hrvatske, projektom se prvenstveno nastoje razviti lokalni volonterski centri, stvoriti primjeri dobre prakse, što će biti veliki pomak u samoj povezanosti između volontera i organizatora volontera, uz pomoć on-line alata - „volonterska burza“ kako bi sama komunikacija bila znatno olakšana. Projekt se provodi kroz volonterske aktivnosti koje se temelje na edukacijama o menadžmentu volontera, kompetencijama stečenim volontiranjem te uključivanjem edukacije o kvalitetnom pružanju socijalnih usluga. Uz podršku volonterskih centara, a u skladu s pružanjem socijalnih usluga, radit će se i na ostvarivanju pilot programa u pet javnih ustanova iz područja zdravstva i socijalne skrbi te će se održati pet volonterskih programa usklađenih sa Standardima kvalitete za volonterske programe.

Prezentacija u javnosti ostvarenih rezultata tijekom implementacije projekta je svakako bitna, a provodit će se putem medija i društvenih mreža, te putem komunikacije među samim volonterskim centrima. Radi boljeg shvaćanja samog projekta među ciljanim skupinama - volonterima i organizatorima volontera, izradit će se i distribuirati vodič za volontiranje te će se ustanoviti i  predstaviti  Standardi kvalitete za volonterske programe kao projektni rezultati.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Na valovima volonterstva