Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Dodjela oznaka kvalitete lokalnim volonterskim centrima

17 Studeni 2017

Hrvatski centar za razvoj volonterstva nastavlja i pod novim nazivom okupljati volonterske centre u okviru djelovanja Mreže volonterskih centara, koja ostaje kao jedna od glavnih programskih aktivnosti Centra. Naime, volonterski centri djeluju kao kontakt točke koje povezuju, podržavaju i osnažuju građane i organizacije koji žele volontiranjem izgrađivati sebe i svoje zajednice i doprinijeti rješavanju konkretnih problema i potreba u društvu.

U skladu s time, proces dodjele oznake kvalitete provodit će se i u okviru ESF projekta 'Hrvatska volontira! – pozitivna struja volonterstva', koji obuhvaća i aktivnosti usmjerene na podršku nevladinim organizacijama koje djeluju kao volonterski centri da kvalitetnije i lakše ostvaruju ovu ulogu, na korist svojih osnovnih korisnika – građana (volontera) i organizatora volontiranja, kao i drugih dionika na koje utječu svojim radom. Centar će, kroz djelovanje regionalnih volonterskih centara (RVC u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu), osiguravati podršku potrebnu volonterskim centrima koji žele u svojem radu postići postavljene standarde.

U okviru aktivnosti projekta, formirat će se radna skupina za izradu cjelokupnog sustava za uvođenje "Standarda kvalitete za volonterske programe" i za "Standarde kvalitete za volonterske centre", kako bi se obavila procjena usklađenosti sa standardima kvalitete, što će znatno podići razinu djelovanja volonterskih centara. Svi volonterski centri koji žele biti naši članovi – članovi Mreže u okviru Hrvatskog centra za razvoj volonterstva dobit će pravovremeno sve potrebite informacije o daljnjim koracima.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Dodjela oznaka kvalitete lokalnim volonterskim centrima