Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Publiciran vodič kroz inkluzivno volontiranje

14 Srpanj 2016

Vodič "Volontiranje – prilika za nove kompetencije" namijenjen je izgradnji i jačanju kapaciteta neprofitnih organizacija za razvoj inkluzivnih volonterskih programa, podizanju svijesti o volontiranju ranjivih skupina u društvu te stvaranju novih prilika za njihovo volontiranje.

Inkluzivno volontiranje relativno je nov pojam u volonterskom svijetu, a na njegovu su razvoju u posljednjih nekoliko godina intenzivno radili i volonterski centri u Hrvatskoj. Ovim vodičem upravo smo htjeli sažeti naša iskustva, znanja i praksu u razvoju inkluzivnih volonterskih programa i uključivanju skupina u riziku od socijalne isključenosti u volontiranje.

Vodič pruža organizatorima volontiranja informacije i korisne alate pri postavljanju ili razvoju inkluzivnih volonterskih programa. Također, može poslužiti i ostalim zaposlenicima i volonterima u organizacijama kao izvor dodatnih informacija o volontiranju ranije spomenutih skupina.Vodič je namijenjen i organizacijama koje već rade s ovim skupinama kao korisnicima njihovih usluga kako bi ih mogli potaknuti na uključivanje u volonterske aktivnosti te im na taj način omogućiti prvi korak u aktivnijoj ulozi u društvu. Publikacija je nastala kao aktivnost projekta “Volontiranje – prilika za nove kompetencije” kojega su proveli Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Zagreb, Udruga "MI" - Split, Volonterski ured Međimurja i Udruga za razvoj civilnog društva SMART. Projekt je sufinanciran sredstvima EU i Ureda za udruge Vlade RH.

VODIČ možete besplatno preuzeti OVDJE.

Pogledajte i kratki film o aktivnostima projekta i poslušajte iskustva volontera/-ki i koordinatora/-ica koji su volontirali u sklopu ovog projekta.

">VIDEO

   

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Publiciran vodič kroz inkluzivno volontiranje