Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Održane javne rasprave o prioritetima Nacionalne strategije za razvoj civilnoga društva (2017. - 2021.)

28 Travanj 2016

Želeći uključiti što veći broj dionika u pripremu nove Nacionalne strategije za razvoj civilnoga društva (2017. - 2021.), odnosno u definiranje prioriteta za provedbu u narednom razdoblju, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je tijekom travnja organizirao javne rasprave u četiri najveća grada u Hrvatskoj: Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu.

U Rijeci se 4. travnja odvila prva javna rasprava na kojoj je sudjelovalo 34 predstavnika organizacija civilnog društva. U Splitu se 13. travnja raspravi odazvalo 28 predstavnika organizacija civilnoga društva, a u Osijeku 18. travnja 27 predstavnika organizacija civilnoga društva iz cijele Slavonije (Osijek, Slavonski Brod, Bjelovar, itd.). Na posljednjoj javnoj raspravi u Zagrebu 28. travnja sudjelovalo je preko 50 predstavnika organizacija civilnoga društva iz Hrvatske.

U svim gore spomenutim gradovima predstavnice Ureda za udruge predstavile su dosadašnji napredak u provedbi aktualne Nacionalne strategije za razdoblje od 2012. do 2106. godine te razgovarale sa sudionicima iz organizacijama civilnog društva o aktualnim izazovima s kojima se susreću te s tim u vezi mogućim prioritetima u novoj Nacionalnoj strategiji za naredno razdoblje.

Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim, tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem o njenom nacrtu te, konačno, usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.

Cilj je javnim raspravama bilo dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.

 

Izvor: Ured za udruge Vlade RH

 

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Održane javne rasprave o prioritetima Nacionalne strategije za razvoj civilnoga društva (2017. - 2021.)