Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Europska prijestolnica volonterstva u 2018. godini

16 Veljača 2016

Titulu Europske prijestolnice volonterstva dodjeljuje Europski volonterski centar (CEV) gradovima i općinama koji potiču partnerstva s volonterskim centrima i organizatorima volontiranja te cijene i promiču volonterstvo i njegov pozitivni učinak u zajednici, odnosno podržavaju provedbu Skupa politika vezanih uz volontiranje u Europi (P.A.V.E.).

Rok za prijavu je 30. lipnja 2016. godine, a CEV će pobjednika objaviti oko 5. prosinca 2016. godine na Međunarodni dan volontera na CEV-ovoj svečanosti u Londonu, europskoj prijestolnici volonterstva u 2016. godini.

Podaci iz prijavnice čine 70% konačne ocjene dodijeljene svakom kandidatu dok se preostalih 30% dodjeljuje na temelju prezentacije kandidata 13. listopada 2016. godine u Bruxellesu. Prijestolnicu volonterstva bira povjerenstvo međunarodnih stručnjaka u volonterstvu, civilnom društvu, poslovnom sektoru te iz redova predstavnika Europskih institucija. Kriteriji za ocjenjivanje prijava jesu preporuke za učinkovitiju europsku politiku za podršku i promicanje volontera, volonterstva i organizatora volontiranja iz gore spomenutog Skupa politika vezanih uz volontiranje u Europi (P.A.V.E.).

Nova prijestolnica volonterstva treba podizati svijest o volonterstvu i volonterskim aktivnostima na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini. Prijestolnice volonterstva u 2014. i 2015. godinu bile su Barcelona i Lisabon, a u 2017. godini to će biti Sligo, gradić na sjeverozapadu Irske.

Detalje poziva pronađite ovdje, a za više informacija kontaktirajte direktno CEV (Andreea Nagy - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Europska prijestolnica volonterstva u 2018. godini