Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Čestitka MSPM-a povodom Međunarodnog dana volontera

05 Prosinac 2015

Čestitku Ministarstva socijalne politike i mladih (MSPM) povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2015. godine prenosimo u cijelosti.

Na dan, 05. prosinca, Međunarodni dan volontera, slavimo volontiranje kao naviku srca za pojedinca, za zajednicu!

Davanjem svojeg slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije drugome, doprinosimo razvoju zajednice i društva u cjelini. Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije, zbližava i povezuje

Naime, upravo su volonteri dali nezamjenjiv doprinos ublažavanju posljedica humanitarne izbjegličke krize kojoj posljednjih mjeseci svjedočimo. Pružanjem podrške svima koji su morali napustiti svoje domove i potražiti bolje mjesto za život svojih obitelji, volonteri su svojim nesebičnim djelovanjem pridonijeli osjećaju sigurnosti i prihvaćenosti imigranata na području Republike Hrvatske.

U provođenju volonterskih programa, posebno u kriznim situacijama, veliku ulogu imaju koordinatori volontera. S ciljem jačanja uloge koordinatora volontera, koja je još uvijek nedovoljno poznata javnosti, Ministarstvo socijalne politike i mladih će na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva ove godine uz kategoriju fizičke osobe – volonter/volonterka te kategoriju pravne osobe – organizator volontiranja, dodjeljivati Državnu nagradu za volontiranje u 2015. godini i u novoj kategoriji fizičke osobe – koordinator/koordinatorica volontera. Državna nagrada za volontiranje će se i ove godine dodijeliti na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Zahvaljujemo svim volonterima i koordinatorima volontera koji svojim znanjem, suosjećanjem, dobrotom, idejama i volonterskim aktivnostima pridonose poboljšanju kvalitete života svih građana Republike Hrvatske te im čestitamo Međunarodni dan volontera.

"Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi." Sherry Anderson

Izvor:MSPM

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Čestitka MSPM-a povodom Međunarodnog dana volontera