Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Sastanak Hrvatske mreže volonterskih centara

13 Studeni 2015

U želji da dobijemo što precizniji uvid u trenutno stanje razvoja volonterskih centara u Republici Hrvatskoj, Hrvatska mreža volonterskih centara organizirala je sastanak s volonterskim centrima u Zagrebu u četvrtak, 12. studenoga 2015. s početkom u 10.00 sati u Hotelu International, Miramarska 24. 

Uz četiri regionalna volonterska centra iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba – osnivača Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC), sastanku je prisustvovalo 19 lokalnih volonterskih centara iz cijele Hrvatske i predstavnice Ministarstva socijalne politike i mladih. Okupljeni su zajedničkim snagama promišljali o najboljoj infrastrukturi za razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj kreirajući platformu za razvoj budućih aktivnosti. 

Osim predstavljanja dosadašnjih postignuća i strateških smjernica HMVC-a te Nacionalnog programa za razvoj volonterstva, dotakli smo se trendova u razvoju volonterskih centara, kao i standarda kvalitete volonterskih centara, nakon čega je uslijedio aktivniji angažman sudionika koji su se u grupama bavili pitanjima educiranja javnosti o konceptu i ulozi volonterskih centara, potrebnim prioritetima djelovanja u zajednici, inspiraciji za daljni rad, ali i zabrinutostima te potrebnoj podršci i suradnji različitih dionika.

Nakon ručka uslijedio je sastanak s punopravnim i pridruženim članicama HMVC-a na kojem se detaljnije razgovaralo o standardima kvalitete za volonterske centre i volonterske programe te održivosti i kontinuitetu rada volonterskih centara u zajednici.

 

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Sastanak Hrvatske mreže volonterskih centara