Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Nova koordinatorica Hrvatske mreže volonterskih centara

16 Lipanj 2015

Hrvatska mreža volonterskih centara zaposlila je odgovornu, poduzetnu, komunikativnu i timski usmjerenu osobu za koordinaciju rada – to je Sandra Nuždić, prva zaposlenica HMVC-a.

Početkom ove godine Hrvatska mreža volonterskih centara službeno je registrirana. Financijski ju podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Iako HMVC još nema ured, koordinatorica Sandra svoj rad započela je upoznavanjem s regionalnim volonterskim centrima te je stoga prošli tjedan bila u Volonterskom centru Osijek koji je koordinirao HMVC-om 2012-2014. Sandra je u Osijeku boravila tri dana i upoznala se sa poviješću Mreže, svojim budućim zadacima te programom razvoja volonterstva. 

HMVC je nastala suradnjom 4 regionalna volonterska centra iz Osijeka, Rijeke, Zagreba i Splita s namjerom da se na temelju dobrih praksi uspostave jedinstveni standardi rada na razvoju volonterstva na nacionalnoj razini te da se povezivanjem resursa postigne snažniji društveni utjecaj.

HMVC potiče razvoj volonterstva u Hrvatskoj putem utjecaja na javne politike i pravno okruženje, promociju i uspostavljanje standarda za edukaciju u području volonterstva i volonterskog menadžmenta, informiranjem i osiguranjem standarda kvalitete usluga volonterskih centara i razvoja dobre prakse. HMVC slijedi principe otvorenosti, odgovornosti i razmjene znanja i kapaciteta među članicama. HMVC u svom radu surađuje s različitim nacionalnim i međunarodnim dionicima uključujući organizacije civilnog društva, javne ustanove i tijela, gospodarstvo i medije.

HMVC ima punopravne i pridružene članove s jasnom strukturom, podjelom uloga i odgovornosti u skladu s kapacitetima članica. Punopravne članice su centri koji postignu kvalitete propisane "Standardima kvalitete volonterskih centara".

 

 

 

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Nova koordinatorica Hrvatske mreže volonterskih centara