Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Novi EU projekti kojima se potiče razvoj volonterstva u Hrvatskoj

02 Veljača 2015

Udruga za razvoj civilnog društva SMART, zajedno sa 16 partnera započela je s provedbom četiri nova projekta financirana iz fondova Europske unije: “Wake-Up Call: Volunteer Manager Role”, “Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga”, “Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga”, “Nove mogućnosti - veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih”.

Navedeni projekti usmjereni su na različita područja civilnog društva, od sustavnog unaprjeđenja kvalitete menadžmenta volontera/ki, do unaprjeđenja sposobnosti i kvalitete rada organizacija civilnog društva koje pružaju socijalne usluge, pa sve do unaprjeđenja znanja i vještina nezaposlenih mladih kako bi povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.
Projekti će se provoditi na području 11 županija u Republici Hrvatskoj, te na području 5 zemalja Europske unije. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora nešto je viša od pola milijuna eura, odnosno nešto manja od 4 milijuna kuna, od čega je udio Udruge SMART oko 1,5 milijun kuna. Fondovi Europske unije u sklopu kojih su finacirani spomenuti projekti čine: Erasmus+, Europski socijalni fond te Instrument pretpristupne pomoći  (IPA 2007.-2013.).
U narednom nas razdoblju čeka veliki posao, zbog čega smo vrlo entuzijastični, a smatramo da naš pristup i iskustvo pokazuju da sredstva dostupna kroz EU fondove nije jednostavno, ali nije niti nemoguće dobiti. Ono što u svom 15-ogodišnjem radu prepoznajemo kao važnost i nužnost za uspješnost, jesu spremnost organizacije na prilagođavanje projekata s obzirom na uvjete natječaja (geografsko područje, ciljane skupine itd.), a posebno stalna potreba za umrežavanjem, odnosno važnost i kvaliteta partnerstva.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mail-om na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 332-750.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Novi EU projekti kojima se potiče razvoj volonterstva u Hrvatskoj