Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Volonterski Oskar 2014. - zagrebačka nagrada za volontera/ku godine

17 Prosinac 2014

Volonterski centar Zagreb poziva sve neprofitne organizacije koje rade s volonterima da za nagradu Volonterski Oskar nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije te im na taj način iskažu dodatno priznanje. Rok za prijavu je 19. siječnja 2015.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Tko može biti nominiran?

Nominirana može biti svaka osoba ukoliko ispunjava sljedeće kriterije:

Životna dob od 15 godina na više

Obavljanje volonterskih aktivnosti u skladu sa Zakonom o volonterstvu (NN 58/07, 22/13)

Volontiranje u organizacijama koje su definirane Zakonom o volonterstvu kao organizatori volontiranja (udruge, zaklade, fundacije, sindikati, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave), a koji provode volonterske aktivnosti na području Grada Zagreba

Prikupljeno najmanje 80 volonterskih sati u posljednjih 12 mjeseci (od 1. siječnja 2014. do 31.12. 2014.), volontirajući za jednog ili više organizatora volontiranja na području Grada Zagreba

Volontiranje se mora odvijati kontinuirano najmanje 4 mjeseca u tekućoj godini

Prednost u odabiru kandidata imat će volonteri koji su volontirali i prethodnih godina

Tko može nominirati?

Predlagatelj kandidata može biti isključivo neprofitna organizacija koja je člankom 7. Zakona o volonterstvu definirana kao mogući organizator volontiranja (udruga, zaklada, fundacija, sindikat, vjerska zajednica, javna ustanova, turistička zajednica, državno tijelo i tijelo lokalne i područne (regionalne) samouprave) koji provodi volonterske aktivnosti na području Grada Zagreba.

Rok za prijavu je 35 dana od raspisivanja natječaja,

*** Prijavni obrazac i puni tekst natječaja dostupni su ovdje.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Volonterski Oskar 2014. - zagrebačka nagrada za volontera/ku godine