Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Teta Šuma zaplovila u bajku s djecom dječjeg odjela brodske bolnice

14 Studeni 2014

U organizaciji Volonterskog centra i članica udruge "Čarobna pričaonica danas je organizirana predstava i radionica za brodske mališane koji se trenutno nalaze na dječem odjelu brodske bolnice.

- Volonterski centar je sklopio ugovor s Općom bolnicom "Dr. Josip Benčević" o volontiranju naših članova na odjelu pedijatrije, a u suradnji s članicama udruge Čarobna pričaonica" i gospođom Ružicom Bobovečki danas ćemo organizirati prvu predstavu i radionicu. Cilj je kvalitetno popuniti vrijeme djeci koja borave u bolnici, ali i olakšati im odvojenost od roditelja, rekao je Dalibor Vašarević, predsjednik Volonterskog centra.

Teta Šuma ili Ružica Bobovečki, dipl. knjižničarka, iz udruge "Čarobna pričaonica"  zajedno s ostalim članovima udruge, pričanjem bajki i putovanjem u svijet mašte djeci vraća osmjeh na lica te se trudi učiniti im boravak na dječjem odjelu brodske bolnice lakšim.

- Mi već duže vrijeme surađujemo s Volonterskim centrom i vrlo rado prihvaćamo svaku njihovu akciju i inicijativu, a tako je bilo i ovaj puta. Na prijedlog Volonterskog centra i pitanje bi li željeli otići na dječji odjel brodske bolnice i ispričati priču i pokazati im svu toplinu, ljubav i nježnost te im boravak u bolnici učiniti lakšim, kolegica Melita Kravat i ja smo to objeručke prihvatile i to nam je velika čast i radost. Ispričat ćemo im priču "Maša i medvjed", a to je jedna pričica koju sam izabrala jer je svevremenska i prilagođena svim dobima. Priča je to koja govori o mudrosti, snaleženju i dobroti jedne djevojčice u neposznatim sitacijama. Nakon toga, djeca će raditi u radionici jednog medjeda, radit će se s papirom i kartonom, a zanimljivo je i to što ga mogu staviti na ruku kao lutkicu i odnijeti ga kući, rekla nam je Ružica Bobovečki prije početka predstave.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Teta Šuma zaplovila u bajku s djecom dječjeg odjela brodske bolnice