Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Projekt Volonternica

20 Listopad 2014

Projekt 'Volonternica' kojemu je primarni cilj razvoj volonterstva s posebnim naglaskom na aktiviranje mladih, započeo je 1. kolovoza, a trajati će do 31. svibnja iduće godine. Projekt provodi  Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i  sufinancira Grad Dubrovnik. Ovo je nakon Burze Dobrote i InVolontiram se,  treća godina za redom kako Udruga Bonsai provodi program lokalnog voloterskog centra.

Partneri na spomenutom projektu su Općina Konavle, DURA te Udruga Sportska školica Dubrovnik. Kroz niz aktivnosti planira se doprinjeti daljnjem razvoju volonterstva na području Dubrovnika i okolice. Dio je usmjeren na stvaranje prilika za volontiranje (volonterski programi i aktivnosti), kao i na edukaciju te osnaživanje sudionika u volontiranju (volonteri, organizatori i korisnici volontiranja).
Sportskoj školici Dubrovnik pomoći ćemo u kreiranju njihovog volonterskog programa jer je naše istraživanje 'Moje slobodno vrijeme'  provedeno u suradnji s Institutom Ivo Pilar ove godine pokazalo kako su sport i rad s djecom najpoželjnije aktivnosti u kojima bi mladi volontirali.

S Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, DUROM, kroz edukaciju korisnika poslovnog inkubatora i organizaciju korporativnog volontiranja doprinosimo podizanju svijesti o društveno korisnom djelovanju unutar poslovnog sektora.
Udruga Bonsai u suradnji s Općinom Konavle kroz niz akcija i aktivnosti će pokušat pospješit volontiranje mladih na tom području.
Tako je već organizirano predstavljanje u Galeriji KUDa,u Konavlima gdje se prisutne pozvalo na radionicu 'Biti volonter' u kojoj će moći saznati više o volonterskim aktivnostima, pravima te obvezama. Ista radionica planirana je i na području Dubrovnika.

Očekuje nas i nekoliko volonterskih akcija s mladim ljudima, a cilj je napraviti nešto što će u konačnici koristiti cijeloj lokalnoj zajednici.
Sredinom mjeseca studenog započinje volonterski program poduke djece od strane studenata s ciljem olakšavanja učenja djece i druženja. Isto će se provoditi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb te Savjetovalištem Luka Ritz koja tu aktivnost provodi u Zagrebu.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Projekt Volonternica