Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

LVC Zvono nastavlja projekt ZRNO 2

14 Listopad 2014

Lokalni volonterski centar Zvono nastavio je lani započeti projekt ZRNO 2 kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je organizirati aktivnosti usmjerene na programe za učenike osnovnih i srednjih škola kroz koje će se omogućiti bolja međugeneracijska komunikacija, uključivanje u život lokalne zajednice, povećati prilike za utjecaj na formiranje lokalnih politika te stečene kompetencije primijeniti u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju.

Promocija volonterstva

S obzirom da su prošlogodišnje aktivnosti bile usmjerene na promoviranje volonterstva i edukaciju djece u ruralnoj sredini gradova Belišća i Valpova (područne osnovne škole i osnovne škole u manjim mjestima), nastavkom projekta planiraju na praktičan način oplemeniti njihove dosadašnje spoznaje te omogućiti provođenje volonterskih programa.

ZRNO 2 će u svojoj provedbi obuhvatiti ažuriranje i nadopunjavanje  baze podataka volontera i baze podataka organizacija u LVC Zvono, pokrenuti burze informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, osnivati volonterske klubove u osnovnim školama i srednjoj školi, djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi uključiti u volonterske aktivnosti za lokalnu zajednicu kroz novoformirane volonterske programe. 

Također će inkluzivne volonterske timove uključivati u programe volontiranja i utemeljiti godišnju nagradu za volontere. 

Aktivnosti do kolovoza 2015.

Nositelj projekta ZRNO 2 je Udruga „Zvono“- Lokalni volonterski centar, a partneri u projektu su Grad Belišće, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo. Projektne aktivnosti provodit će se zaključno s 31. srpnja 2015.

Više doznajte OVDJE.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti LVC Zvono nastavlja projekt ZRNO 2