Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Konferencija Europskog volonterskog centra „VIEWSS“- Volontiranje u programima socijalne skrbi

09 Listopad 2014

Članice Hrvatske mreže volonterskih centara (Udruga Mi i Volonterski centar Osijek) sudjelovale su na međunarodnoj konferencija „VIEWSS“ koja je održana u Torinu, 2-3-10.2014. Kako je u posljednje vrijeme zbog gospodarske krize sve češće smanjivanje budžeta državama članicama Europske unije, što se posebno uopćava na programima za socijalnu skrb, Europski Volonterski centar pripremio je niz istraživanja o utjecaju smanjivanja budžeta na socijalne programe i sve većim uključivanjem volontera u pružanje tih usluga.

Konferencija je za cilj imala izradu preporuka o uključivanju volontera u programe socijalne skrbi. U izradi preporuka korištena je interaktivna metoda rada u malim grupama po specifičnim temama: Socijalni sustavi i odnos među sektorima u zemljama EU, Ugovaranje socijalnih usluga s OCD-ovima, Instrumentalizacija volonterstva, Pravna pitanja i kvaliteta usluga, Usklađivanje radnog i privatnog života.
Preporuke će biti objavljene na službenim stranicama Europskog volonterskog centra.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Konferencija Europskog volonterskog centra „VIEWSS“- Volontiranje u programima socijalne skrbi