Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Osnaživanje organizacija mladih za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima

25 Srpanj 2014

Projekt "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice" provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb i Sveučilištem u Rijeci. Projekt je započeo u ožujku, a provodit će se do rujna 2015. uz podršku Europske unije u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava "Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije".

- Ciljevi projekta su osnažiti organizacije mladih za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima, podići razinu javne svijesti o važnosti volontiranja te njegovim dobrobitima za pojedince i zajednice, a onda i doprinijeti priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Projekt će kroz niz obrazovnih aktivnosti, javnu kampanju te izradu povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem izravno obuhvatiti preko 40 organizacija mladih i za mlade, najmanje 20 lokalnih zajednica i 200 mladih volontera te brojne relevantne dionike iz javnog i poslovnog sektora - pojašnjava Anamarija Sočo, voditeljica programa Rad s mladima u MMH te dodaje kako će od jeseni krenuti dva dugoročna obrazovna programa na području volonterskog menadžmenta i rada s mladima za organizacije mladih i za mlade.

- Pokrenut ćemo i online treninge kako bismo došli do što većeg broja organizacija - zaključila je Sočo.

Vrijednost ovoga projekta je 119.993 eura, a Europska unija sudjeluje sa 78 posto sredstava.
Izvor: Portal Civilno društvo

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Osnaživanje organizacija mladih za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima