Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Poziv na sudjelovanje u manifestaciji „Hrvatska volontira!“ 2014.

11 Travanj 2014

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira!, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Manifestacija Hrvatska Volontira! ove će se godine održati od 19. do 24. svibnja 2014., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja, održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati.

Ove Vas godine ponovno pozivamo da volontirate s nama – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, pridružite se manifestaciji Hrvatska volontira! u tjednu od 19. do 24. svibnja 2014. Kako svjedoče prošlogodišnje aktivnosti, samo mašta postavlja granice onome što možete napraviti. U 2013. volontiralo se u domovima i bolnicama, podrškom osobama s invaliditetom i slijepim osobama, kroz čišćenje podmorja, ornitoloških rezervata, izletišta i sanjkališta, pripremu komposišta, prikupljanjem drva za ogrijev siromašnima, izradom i prodajom palačinki u humanitarne svrhe... U njihovoj ih različitosti povezuje isti cilj – promovirati volonterske programe različitih organizacijama, vrijednost volontiranja  kao građansku vrlinu i naviku srca!

Ove godine naglasak kampanje stavljamo na volontiranje mladih te vas pozivamo da u svoje aktivnosti posebno uključite mlade ljude, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. U slanju ovogodišnje poruke podržat će nas i donatori projekta ''Pokreni sebe, promijeni svijet'' financiranog putem programa IPA 2010 - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija Europske unije te Grada Zagreba i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Molimo Vas da se za sudjelovanju u ovogodišnjoj kampanji javite Regionalnom volonterskom centru koji djeluje na vašem području (Udruga MI - Volonterski centar Split, Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga SMART - Volonterski centar Rijeka).

Volonterski centar Osijek

Adresa: Lorenza Jagera 12, 31 000 Osijek
Tel: Jelena Kamenko, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,031/211-306

Volonterski centar Zagreb

Adresa: Ilica 29, 10 000 Zagreb
Tel: Ivana Kordić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,01/3013-058

Volonterski centar Rijeka

Adresa: Blaža Polića 2/IV, 51 000 Rijeka
Tel: Marta Hauser, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 051/586-551

Volonterski centar Split

Adresa: Sinjska 7, 21 000 Split
Tel: Ružica Opačak Bebić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,021/329-139

Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!


„Hrvatska volontira!“ – volontirajte i vi!

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Poziv na sudjelovanje u manifestaciji „Hrvatska volontira!“ 2014.