Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Poslovne (ne)prilike - mogućnosti koje pruža neprofitni sektor

28 Veljača 2014
U okviru projekta "Na putu prema zaposlenju - Razvoj novih znanja i vještina visokoobrazovanih nezaposlenih osoba" organizira se događanje „Poslovne (ne)prilike – mogućnosti koje pruža neprofitni sektor“ koje ima za cilj okupiti predstavnike neprofitnih organizacija (udruga, ustanova) i nezaposlene osobe koji će kroz radionice, panel rasprave i prezentacije u zajedničkom dijalogu imati mogućnost upoznati se s različitim mogućnostima potencijalnog volontiranja, stručnog usavršavanja i zapošljavanja u neprofitnom sektoru.
Ujedno, moći će se upoznati s mogućnostima koje pruža društveno poduzetništvo te se dodatno upoznati s najnovijim otvorenim mjerama za poticanje zapošljivosti. Događanje će se održati u petak, 14. ožujka 2013. u prostorijama Znanstveno – tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci – StepRi, Slavka Krautzeka 83/A (Kampus), u trajanju od 10.00 do 16.00 sati.
Detaljnije o događanju pročitajte u POZIVU ZA ORGANIZACIJE, POZIVU ZA NEZAPOSLENE i PROGRAMU DOGAĐANJA .
Zainteresirane ORGANIZACIJE molimo da ispune PRIJAVNICU i pošalju ju na kontakte navedene u istoj najkasnije do 28. veljače 2014. Zainteresirani pojedinci i pojedinke se ne moraju prjavljivati. 
 
Neprofitni sektor u posljednjih nekoliko godina bilježi stalan porast zaposlenih. Prema informacijama Vladinog ureda za udruge, 2012. godine, u neprofitnom sektoru bilo je zaposleno oko 20 000 osoba od čega gotovo 10 000 u udrugama. Također, neprofitne organizacije nude i mogućnost volonterskog angažmana koji pruža mogućnost učenja ili nadogradnje novih znanja i vještina te samim time doprinosi većoj konkurentnosti na tržištu rada.
 
Udruga za razvoj civilnog društva SMART u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek i Udrugom MI iz Splita provodi projekt "Na putu prema zaposlenju - Razvoj novih znanja i vještina visokoobrazovanih nezaposlenih osoba2, koji je usmjeren na unapređenje zapošljivosti i fleksibilnosti  visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba korištenjem mogućnosti koje pruža neprofitni sektor/organizacije civilnog društva te jedinice lokalne/ regionalne samouprave. Projekt je financiran sredstvima EU, kroz program IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, Unapređenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovnih osoba.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Poslovne (ne)prilike - mogućnosti koje pruža neprofitni sektor