Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Prevencija nasilja u vezama mladih

06 Veljača 2014

Cilj projekta je prevencija nasilja u partnerskim vezama mladih te razvijanje svijesti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja i poticanje provođenja učinkovitih programa koji se bave sprječavanjem nasilja u vezama mladih. Projekt će provoditi CESI (Centar za edukaicju, savjetovanje i istraživanje) u partnerstvu s udrugom žena Hera Križevci i Mrežom udruga Zagor u Zagrebačkoj, Krapinsko zagorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko križevačkoj i Sisačko moslavačkoj županiji te Gradu Zagrebu uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva socijalne politike i mladih.

U okviru projekta biti će provedena edukacija edukatora/ica za dvije grupe mladih koji će po završetku edukacije biti osposobljeni za rad na prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih. Sastavni dio edukacija biti će i akcijsko planiranje gdje će sudionice/i osmisliti akcije koje će provesti u svojim lokalnim sredinama, a bit će usmjerene na osvještavanje mladih i šire javnosti o problemu nasilja u vezama te potrebi edukacije mladih o kvalitetnim vezama i nenasilju.
Planirana je i provedba 10 radionica na kojima će biti poboljšano znanje i informiranost više od 200 mladih o nasilju u vezama te unaprijeđene vještine za stvaranje kvalitetnih veza.

Više info dostupno je na stranicama Udruge CESI.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Prevencija nasilja u vezama mladih