Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

5. razloga za međunarodno volontiranje srednjoškolaca

06 Veljača 2014

1. Izlazak iz uobičajene rutine tinejdžera Živeći u drugoj zemlji te iz prve ruke proživljavajući i doživljavajući različite kulture, umjesto čitanja u udžbenicima o navedenom, srednjoškolske drame iz dana u dan padaju u vodu. Za mnoge učenike, međunarodno volontiranje otvara oči te učenici imaju mogućnost upoznati svijet vlastitim osjetilima...

2. Mogućnost da se uistinu uprljaju ruke Za većinu mladih koji odlaze na međunarodno volontiranje, bit će to prvi put da obavljaju fizički zahtjevan i izazovan rad. Na navedeni način, mlade osobe razvijaju razumijevanje i poštovanje prema takvoj količini rada koja se ulaže u ovakve projekte te razvijaju poštovanje prema ljudima koji svakodnevno obavljaju ovakvu vrstu zadataka.

3. Razvijanje smaostalnosti te stjecnjaje osjećaja zrelosti Možda će neki srednjoškolci na ovaj način prvi put putovati samostalno, bez prisutnosti roditelja ili će im možda čak ovo biti prvo putovanje u životu, ali ovakvo iskustvo predstavlja mogućnost upoznavanja ljudi iz cijelog svijeta. Iako će jezik zemlje u kojoj volontirate biti nepoznat, hrana drugačija, dnevne pogodnosti poput pitke vode, nedostupne ili ograničene, srednjoškolci putem međunarodnog volontiranja imaju priliku izaći kao zrelije i neovisnije osobe.

4. Odluke o vlastitoj budućnosti Međunarodno volontiranje može pomoći mladim ljudima da „suze“ svoje interese. Međunarodno volontiranje izložit će srednjoškolce novim iskustvima ili potencijalnim karijerama o kojima mladi možda nikad nisu promišljali, a za neke od njih možda nisu nikada niti čuli. Možda i pomogne prilikom odluke o području studiranja, a sigurno će ovo volontersko iskustvo izgledati dobro pirlikom prijave na fakultet.

5. Globalna perspektiva i razumijevanje Uključujući se u međunarodno volontiranje srednjoškolci će se vrlo vjerojatno po prvi put suočiti s problemima poput, nedostatka pitke vode, raznim bolestima, siromaštvom ili ugroženim biljnim i životinjskim svijetom. Nakon što se suoče s ovim raznovrsnim izazovima, lakše će odrediti perspektivu i prioritete koji su im doista važni, postat će svjesni važnih pitanja s kojima prethodno nisu bili upoznati. Bez obzira radilo se ili o sigurnosti hrane, nedostatku lijekova i obrazovanja ili ugroženim životinjama ili okolišu, ideje srednjoškolaca će se promijeniti. Steći će globalnu perspektivu i razumijevanje projekta u kojem su volontirali. Ovo međunarodno iskustvo, osjećaj empatije te razumijevanja predstavljaju trag koji će međunarodno volontiranje ostaviti u životu srednjoškolaca. Izvor:(http://www.gooverseas.com/blog/5-reasons-volunteer-abroad-while-in-high-school)

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti 5. razloga za međunarodno volontiranje srednjoškolaca