Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

YouthRights.now

16 Siječanj 2014

Europski studentski forum, zajedno s još deset organizacija[1] koje se bave pitanjima mladih na prostoru cijele Europe, pokrenuo je kampanju pod nazivom YouthRights.Now. Cilj kampanje je priznavanje prava mladih, među kojima organizatori kampanje ističu pravo na autonomiju, obrazovanje, zaposlenje, pravo na slobodu izražavanja i na jednake mogućnosti, mobilnost, slobodu misli i vjere. Zanimljivo je da organizatori kampanje zastupaju i pravo na volontiranje kao jedno od temeljnih prava mladih te njegovo priznavanje što je posebno važo u kontekstu izrade Potvrde o kompetencijama stečenima kroz volontiranje u Hrvatskoj.

Kampanja je rezultat susreta organizacija mladih održanog u Strasbourgu 2012. godine, a nastojanje je organizatora mobilizirati mlade na području cijele Europe s ciljem uvrštavanja rasprave o pravima mladih na dnevni red Vijeća Europe, s obzirom da se radi o skupini koju ekonomska i društvena kriza diljem Europe vrlo snažno pogađa.

Na web stranicama ove inicijative moguće je poslati poruku Ministru vanjskih poslova, Veleposlaniku, Nacionalnoj delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe kao iskaz podrške kampanji koja se zalaže za prava mladih.<

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti YouthRights.now