Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Dan volontera u Labinu!

05 Prosinac 2013

Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa Labin zdravim gradom a u sklopu projekta „Lokalni volonterski centar Labin“ organizira u četvrtak 05.12.2013. obilježavanje Međunarodnog dana volontera.

U 13:30 sati na frekvencijama Radio Labina biti će emitirana još jedna emisija za mlade „Info centar“ koja će ovoga puta biti u cijelosti posvećena volontiranju i obilježavanju Međunarodnog dana volontiranja a ugostiti će Anju Svećarovski iz udruge „Naš san njihov osmijeh“ koja će slušateljima reći sve o volonterima udruge i njihovoj hvalevrijednoj volonterskoj akciji „Jedna za druge“.
Obilježavanje će se nastaviti programom koji započinje u 16,00 sati u šatoru labinskog klizališta kod OŠ Matije Vlačić predstavljanjem organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima ili ih uključuju u svoj rad: Udruga za mlade Alfa Albona, Gljivarsko društvo Martinčica, Liga protiv raka Labin, Crveni križ Labin, Udruga osoba s invaliditetom, Udruga Sv. Vinko Paulski, Udruga za zaštitu životinja Fenix, Policijska postaja Labin, Centar za inkluziju i podršku u zajednici, HVIDRA Labin, Udruga „Naš san njihov osmijeh“. Tom prigodom svi zainteresirani imati će priliku upoznati se s projektom „Lokalni volonterski centar Labin“ – projektom Udruge za mlade Alfa Albona koja se provodi u suradnji sa Gradom Labinom a financirana je od Ministarstva socijalne politike i mladih, te sa organizacijama civilnog društva  i ustanovama koje se bave ili promiču volontiranjem i na licu mjesta saznati sve o njihovom radu, aktivnostima, te o načinu na koji se mogu uključiti u iste.
U 17,00 sati na red dolaze i najmlađi koji će imati prilike sudjelovati na kreativnoj radionici za djecu „Alfa kreativci“ koju će za njih održati volonteri Udruge za mlade Alfa Albona, a od 18,00 sati kreće volonterska akcija „Osmijeh za 5“ kojom će se poticati filantropija i altruizam među ljudima, temelj volonterskih vrijednosti.
Sve aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera imaju za cilj promociju volontiranja, približavanje javnosti vrijednosti volonterskog rada te dobrobiti koje proizlaze iz istog, te poticanje uključivanja volontera u rad različitih organizacija.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Dan volontera u Labinu!