Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

Sezona međunarodnih volonterskih kampova

06 Ožujak 2013

Volonterski centar Zagreb, zajedno s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta, intenzivno preprema sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2013. Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade ljude da kroz volontiranje upoznaju  različite zemlje svijeta, rade na određenoj tematici te unaprijede znanja stranih jezika.

Međunarodni volonterski kampovi omogućavaju osobni rast i razvoj svakog pojedinca kroz upoznavanje drugih naroda i kultura, a koji je baziran na solidarnosti, zajedništvu i interkulturalnom učenju. Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju. Opći ciljevi svih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima. Područja rada na kampovima su vrlo različita, od zaštite okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ranjivih skupina do razvoja kulture, umjetničkog djelovanja i sl.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od travnja do listopada. Na većini kampova volonterima su pokriveni troškovi hrane i smještaja.

Pogledajte internet stranicu www.vcz.hr te saznajte više o međunarodnom volontiranju i prijavite se na neke od brojnih kampova širom svijeta.

Svi zainteresirani, dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 01/ 3013 058, 098 373 672, besplatnog volonterskog telefona 0800 400 005 ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Kontakt osoba: Ivana Pavelić Šprajc, koordinatorica međunarodne razmjene volontera.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Sezona međunarodnih volonterskih kampova