Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44

Uspješna godina Udruge Zora

07 Prosinac 2012

Ove godine, povodom 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera, četvrtu godinu za redom Udruga Zora iz Čakovca dodijelila je nagradu za Najvolontere/ke.


Dvije kategorije

- Nagrade se dodijeljuju za nesebičan volonterski angažman i doprinos ciljevima udruge Zora u 2 kategorije, Najvolonter/ka angažirana u uredu udruge koju je dobila Tena Škvorc iz Čakovca te naj online volonterka je Ana Marija Korent iz Štefanca.

Do ovih smo godina imali samo prvu kategoriju, no volontiranje Ana Marije Korent nam je od velikog značaja. Naime, ona radi lekturu svih naših materijala kao i prevođenje, a izrađuje i online baze. Sve radi od kuće i vrijeme koje provodi volontirajući ne može se mjeriti pa ne možemo niti odrediti broj sati koje volontira. Osim toga, sav posao shvaća vrlo ozbiljno, vrlo je ažurna osoba na koju se možemo uvijek osloniti. Najvolonterka angažirana u uredu udruge jest Tena Škvorc, psihologinja koja je prvotno volontirala na edukativnim projektima, javnim okupljanjima i u administraciji. Prošle je godine ušla i u izvršni odbor udruge, a ove godine postala i mentoricom Europske volonterske službe te izvršna predsjednica udruge. Svim angažmanom koji je vrlo zahtjevan i odgovoran zaslužila je nagradu najvolonterke u uredu - pojašnjava Marina Kolar, izvršna direktorica Udruge Zora zadovoljna uspjehom kojega je udruga ostvarila protekle godine.
 

Premašili očekivanja

Što se tiče volontiranja, u udruzi Zora premašili su sva svoja očekivanja, ali i rekorde. Naime, od 01. siječnja do 30. studenog 2012. godine u udruzi Zora je na različitim aktivnostima volontiralo 117 različitih volontera/ki, od toga 95 ženskog i 22 muškog spola. Ukupno su ostvarili 2598 volonterskih sati. Dodatno, EVS volonterka ostvarila je 410 volonterskih sati što ukupno čini 3008 volonterskih sati.

- Nakon što smo u 2011. godini, na kandidaturu Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i EU integracije Međimurske županije, primili Državnu nagradu za volontiranje, rekla bih da smo u 2012. godini imali još više uspjeha.

Suradnja s Francuskom

Početkom 2012. godine akreditirani smo od strane Agencije za mobilnost i programe EU za primanje, slanje i koordiniranje volontera u sklopu Europske volonterske službe. Nakon prihvaćenog projekta i postignutog partnerstva sa francuskim Centrom za informiranje i dokumentaciju mladih CIDJ - Centre d'Information et de documentation Jeunesse, 1. rujna je u Međimurje stigla prva EVS volonterka – Clemence Bell, koja će do 30. lipnja 2013.  u udruzi Zora izvoditi edukativne aktivnosti za korist cijele lokalne zajednice u sklopu svog projekta "Obilježi moj dan".

Dobro biram volontiram

U sklopu inicijative mladih "Dobro biram volontiram" osim što smo prikupili i educirali 147 volontera/ki za druge organizatore volontiranja u Međimurskoj županiji, 90 ih je sudjelovalo na volonterskim akcijama u Dnevnom boravku djece "Dr. Antun Bogdan" Čakovec, Azilu za životinje udruge "Prijatelji" te na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.
Organizatorima volontiranja smo također podijelili volonterske knjižice te kupili materijali za rad budućih volontera u vrijednosti od 16.000 kuna. Ne znamo što bih rekla osim, hvala svima od srca, zaključila je Kolar.

Preuzeto s web stranice

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Uspješna godina Udruge Zora