Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44

Državna nagrada volonterima

05 Prosinac 2012

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koji ima osnovnu zadaću promicanja razvoja volonterstva i predlaganja mjera za unaprjeđenje položaja volontera u društvu.

- Volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije i ima potencijal kohezivnog elementa u društvu, rekla je Lejla Šehić Relić, predsjednica Nacionalnog odbora predstavljajući nominirane za nagradu.

U kategoriji fizičke osobe / volontera nagradu je dobila Đurđa Grozaj, a u kategoriji pravne osobe / organizatora volontiranja Hrvatska gorska služba spašavanja. Nagradu im je uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Vlade istaknuo je nužnost odvajanja autofokusiranog stava od stava da je potrebno služiti zajednici.

- Potrebno je uključiti se i za to ne očekivati nikakvu nagradu, nego naprosto jedno građansko hvala. To je mjera vrijednosti kojoj su dorasla samo civilizirana društva, rekao je.

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Državna nagrada volonterima