Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Novosti

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 44

Sastanak lokalnih i regionalnih centara

20 Studeni 2012

U Zagrebu je 14. studenog 2012. održan sastanak predstavnika lokalnih i regionalnih volonterskih centara i organizacija koje namjeravaju pokretati centre u svojim sredinama na području cijele Hrvatske. Tako je ukupno 29 sudionika upoznato s dosadašnjim radom Hrvatske mreže volonterskih centara te planovima za sljedeće strateško razdoblje.

Osnivači HMVC-a- Udruga Mi, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, Volonterski centar Zagreb i Volonterski centar Osijek predstavili su rad u proteklih nekoliko godina od kada djeluje neformalna mreža. Naglašeno je kako je uloženo puno energije i ostvareni vidljivi rezultati u područjima: utjecaj na javne politike i pravno okruženje, uspostavljanje i primjena standarda kvalitete volonterskih programa te promocija volonterstva uopće. U skladu s ciljevima razvoja Mreže i trendovima u razvoju volonterstva, namjera je u nadolezećem razdoblju raditi na daljnjem osnaživanju i širenju Hrvatske mreže volonterskih centara kao ključnog nositelja infrastrukture za razvoj volonterstva.

Uz predstavnike osnivača Mreže, sastanku je prisustvovala predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih Gordana Radunić koja je pojasnila model financiranja pilot projekata razvoja lokalnih/regionalnih volonterskih centara. Nakon predsatvljanja strateških odrednica Mreže pojašnjeni su i uvjet za članstvo u HMVC-u te standardi kvalitete.

Dokumenti na stranici:

www.hmvc.net

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Novosti Vijesti Sastanak lokalnih i regionalnih centara