Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

O volonterstvu

O volonterstvu

U svijetu su volonterstvo i volontiranje definirani na različite načine

Više

Pravni okvir

Želim volontirati

Sve što trebate znati oko pravnog okvira za volontiranje pogledajte ovdje

Više

Trebamo volontere

Trebamo volontere

Upitnik potražite na stranicama najbližeg volonterskog centra

Više

Volonterski centri

Volonterski centri

U Hrvatskoj djeluju četiri regionalna volonterska centra...

Više

Hrvatska volontira 2016. - volontiranjem do pozitivnih promjena u zajednici!

18 Svibanj 2016

U prva dva dana manifestacije "Hrvatska volontira 2016." provedeno je više od 130 volonterskih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj, a sve s ciljem promoviranja vrijednosti volontiranja.

Od ponedjeljka, 16. svibnja, građani se uključuju u mnogobrojne aktivnosti poput uređenja prostorija i okoliša organizacija te sudjelovanja u raznim edukativnim i kreativnim radionicama, dok organizatori volontiranja, u duhu teme ovogodišnje manifestacije, u aktivnosti uključuju volontere iz poslovnog sektora.

Kratki izvještaj iz svake regije pronađite ovdje, a fotografije s manifestacije dostupne su na sljedećoj poveznici.

Krajem tjedna, u volonterske aktivnosti uključit će se mnogobrojni djelatnici iz poslovnog sektora. Tako će 20-ak volontera tvrtke IBM Hrvatska, zajedno s odgajateljima i korisnicima urediti okućnicu i vanjski izgled stambene zajednice Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb. Nadalje, 40-ak zaposlenika Privredne banke Zagreb pridružit će se Centru za rehabilitaciju Zagreb u Sloboštini gdje će se baviti hortikulturom i uređenjem jahališta. U Zadru, 100 zaposlenika tvrtke Philip Morris u petak će s Volonterskim centrom Zadar i Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov oličiti i urediti okoliš Centra te se družiti s korisnicima.

Očekuje se da će, u sklopu manifestacije, na području cijele Hrvatske u više od 20 volonterskih aktivnosti sudjelovati preko 400 volontera iz poslovnog sektora.

Prepoznaj svoju snagu. Pokreni svoju zajednicu. Uključi svoju tvrtku. Zavolontiraj se!

 

Najnovije