Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Hr centar za razvoj volonterstva

Međunarodna suradnja

MEĐUNARODNO PARTNERSTVO - NIZOZEMSKA

„Projekt izgradnje kapaciteta infrastrukture za potporu održivom razvoju volonterstva u Hrvatskoj“ (2008.-2010.)

Članice Mreže, uz koordinaciju udruge MI Split, koja je partner organizacije MOVISI, od travnja 2008. provode partnerski projekt financiran od strane MATRE, nizozemskog fonda međunarodne pomoći.

Cilj projekta je potpora održivom razvoju volonterstva u Hrvatskoj, a svrha unaprijediti infrastrukturu za razvoj i promociju volonterstva u Hrvatskoj.
Cilj će se ostvariti uspostavljanjem strukture Mreže i unaprjeđenjem rada, uspostavljanjem standarda za edukaciju iz područja menadžmenta volontera te provedbom jedinstvene edukacije koordinatora volontera u svim područjima zemlje.
Osnovna ideje projekta je razmjena dobrih praksi i povezivanje kapaciteta domaćih volonterskih centara i nizozemskog partnera.

Projekt će pridonijeti većoj vidljivosti Mreže i boljem razumijevanju volonterstva općenito.
Projekt će također doprinijeti provedbi aktivnosti navedenih u Operativnom planu provedbe Nacionalne strategije za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2006.-2011. godine.
MOVISIE je nizozemski institut za socijalni razvoj koji potiče aktivno uključivanje građana savjetovanjem i pružanjem podrške organizacijama civilnog društva te vladinim institucijama na području socijalne skrbi i socijalnog uključivanja. Dosadašnje bogato iskustvo u organizacijskom i volonterskom menadžmentu, obuci lokalnih volonterskih centara te međunarodna partnerstva bit će od pomoći u procesu jačanja Hrvatske mreže volonterskih centara, kapaciteta trenera regionalnih VC-a te kapaciteta udruge MI kao koordinatora projekta ispred hrvatske mreže. I jedan i drugi partner očekuju uspostavljanje dugoročne suradnje koja će prvenstveno unaprijediti volonterski sektor u Hrvatskoj ali isto tako obogatiti i MOVISIE sa novim iskustvima.
MATRA je bilateralni pretpristupni fond tehničke pomoći Kraljevine Nizozemske za jačanje civilnog društva namijenjen državama srednje i istočne Europe. Naziv programa dolazi iz nizozemskog jezika i znači socijalna promjena. Matrini programi potiču bolju suradnju države s lokalnim vlastima i civilnim društvom te izgradnju društva u kojem su građani svjesni svoje društvene odgovornosti. Potiču procese političkog osvještavanja, pluralizam i osobne inicijative građana.

MOVISIE
Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht
Postbus 19129, 3501 DC Utrecht
www.movisie.nl
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kontakt osoba: Saskia van Grinsven

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home HCRV Hrvatski centar za razvoj volonterstva Upravljanje Međunarodna suradnja